Ochrana osobních údajů

Vaše údaje opatrujeme jako oko v hlavě

 

Správce

Správcem osobních údajů je obchodní společnost HAPPY FOTO Česko spol. s r.o., Omlenická 780, 382 41 Kaplice, IČ: 25165291, zapsaná v OR u KS v Č. Budějovicích v oddíle C, vložka 7213 (dále jen „správce“). Kontaktní osoba správce ve věcech ochrany osobních údajů: Kateřina Laušová, e-mail: oou@happyfoto.cz. Správce nejmenoval pověřence pro ochranu osobních údajů.

Osobní údaje

Děkujeme za návštěvu našich webových stránek. Abyste mohli naplno využívat služeb HappyFoto na webových stránkách www.happyfoto.cz, musíte u nás zaregistrovat některé své osobní údaje. Konkrétně jde o křestní jméno, příjmení, platnou e-mailovou adresu, volně definované heslo. Ostatní údaje jako je např. telefonní číslo nebo datum narození jsou dobrovolné.

Tyto informace uchováváme v souladu s platnými zákony České republiky, zejména v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů. Dále pak v souladu s platnými zákony Evropského parlamentu a Rady (EU), zejména v souladu s nařízením 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) – tzv. GDPR. Servery, na kterých ukládáme veškerá data, se nacházejí výhradně v Evropské unii. Využíváme také služeb mezinárodního poskytovatele cloudu s datovým centrem v Evropské unii. Přes internet přenášíme data pomocí zašifrovaného HTTPS spojení. Společnost HAPPY FOTO Česko spol. s r.o. je registrována u Úřadu na ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) pod registračním číslem 00050688.

Ujišťujeme vás, že všechny údaje opatrujeme jako oko v hlavě. Máme je plně pod kontrolou a nevyužíváme je k žádnému jinému účelu, než který je níže popsán. Chceme vás ale požádat, abyste i vy dodržovali bezpečnostní opatření. Zajistěte, aby vaši registraci nepoužívaly další osoby. Své přihlašovací údaje nikomu nesdělujte. Heslo volte tak, aby bylo dostatečně silné, heslo pravidelně aktualizujte a při odchodu se odhlašujte.

Informace o zpracování osobních údajů za účelem plnění smlouvy (registrace, objednávky...)

Právní základ zpracování osobních údajů
Právním základem zpracování osobních údajů je skutečnost, že toto zpracování je nezbytné pro:
1) Splnění smlouvy mezi vámi a správcem nebo pro provedení opatření správcem před uzavřením takové smlouvy ve smyslu čl. 6 odst. 1 písm. b) Nařízení EU 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) – tzv. GDPR (dále jen „nařízení“),
2) Splnění právních povinností, které se na správce vztahují, ve smyslu čl. 6 odst. 1 písm. c) nařízení, a to konkrétně zejména splnění povinností uložených správci obecně závaznými právními předpisy, zejména zákonem č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů, zákonem č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů, a zákonem č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů.

Účel zpracování osobních údajů
Účelem zpracování osobních údajů je plnění smlouvy mezi vámi a správcem, včetně doručení zboží a řešení práv z odpovědnosti za vady, či provedení opatření správcem před uzavřením takové smlouvy a dále plnění souvisejících veřejnoprávních povinností správcem.
Ze strany správce nedochází k automatickému individuálnímu rozhodování ve smyslu čl. 22 nařízení.

Doba uložení osobních údajů
Osobní údaje budou zpracovávány po dobu trvání účinků práv a povinností ze smlouvy a dále po dobu nutnou pro účely archivování podle příslušných obecně závazných právních předpisů, nejdéle však po dobu stanovenou obecně závaznými právními předpisy. Fotografie nahrané na naše servery podléhají speciálnímu režimu. Fotografie a data k fotoproduktům v nedokončeném nákupním košíku ukládáme max. 4 dny a fotografie a data k objednaným fotoproduktům max. 30 dnů od okamžiku nahrání do košíku. Fotografie a data k projektům uloženým online na servery HappyFoto ukládáme max. 21 dnů. Správce není povinen vás před výmazem informovat. V případě zrušení registrace dochází k výmazu fotografií, dat k uloženým projektům a objednaným fotoproduktům bezprostředně, nejpozději v nařízení stanovené lhůtě 30 dnů.

Další příjemci osobních údajů
Dalšími příjemci osobních údajů jsou zasílatelské společnosti a jiné osoby podílející se na dodání zboží či realizaci plateb na základě uzavřené smlouvy na objednané fotoprodukty, a osoby zajišťující pro správce technické služby související s provozem e-shopu, včetně provozu programů a ukládání dat.
Příjemci osobních údajů zpracovávaných za účelem plnění povinností vyplývajících z právních předpisů mohou být dále orgány finanční správy či jiné příslušné úřady v případech, kdy tak správci ukládají obecně závazné právní předpisy.
Správce nemá v úmyslu předat osobní údaje do třetí země (do země mimo EU) nebo mezinárodní organizaci.

Práva subjektů údajů
Za podmínek stanovených v nařízení máte právo požadovat od správce přístup k vašim osobním údajům, právo na opravu nebo výmaz vašich osobních údajů, popřípadě omezení jejich zpracování, právo vznést námitku proti zpracování vašich osobních údajů a dále právo na přenositelnost vašich osobních údajů. Na konci této stránky naleznete ke stažení odpovídající formuláře. Po vyplnění formulář zašlete e-mailem na oou@happyfoto.cz.
Pokud byste se domníval(a), že zpracováním vašich osobních údajů bylo porušeno či je porušováno nařízení, máte mimo jiné právo podat stížnost u dozorového úřadu. Nemáte povinnost osobní údaje poskytnout. Poskytnutí vašich osobních údajů je ale nutným požadavkem pro uzavření a plnění smlouvy a bez poskytnutí vašich osobních údajů není možné smlouvu uzavřít či ji ze strany správce splnit.

Souhlas se zpracováním osobních údajů a informace o zpracování osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení

Právní základ zpracování osobních údajů
Právním základem zpracování osobních údajů je váš souhlas dávaný tímto správci či skutečnost, že toto zpracování je nezbytné pro účely oprávněných zájmů správce ve smyslu čl. 6 odst. 1 písm. a) a f) Nařízení EU 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) – tzv. GDPR (dále jen „nařízení“).

Účel zpracování osobních údajů
Účelem zpracování osobních údajů je zasílání obchodních sdělení a činění jiných marketingových aktivit správcem vůči vaší osobě.
Ze strany správce nedochází k automatickému individuálnímu rozhodování ve smyslu čl. 22 nařízení.

Oprávněné zájmy správce
Správce získal vaše osobní údaje za účelem plnění smlouvy a jste zákazníkem správce ve smyslu ustanovení § 7 odst. 3 zákona o některých službách informační společnosti a zároveň vám správce poskytl při shromáždění vašich osobních údajů možnost jasně, zřetelně, zdarma a jednoduchým způsobem nesouhlasit s využitím vašeho kontaktu pro zasílání obchodních sdělení. Bod 47 recitálu nařízení mimo jiné uvádí, že „zpracování osobních údajů pro účely přímého marketingu lze považovat za zpracování prováděné z důvodu oprávněného zájmu“.
Správce provedl posouzení, zda je možné zpracovávat vaše osobní údaje za účelem zasílání obchodních sdělení, a také provedl nezbytný proporční test, kdy porovnával zájmy na vaší ochraně se zájmy správce. Správce dospěl k závěru, že s ohledem na váš předchozí souhlas se zasíláním obchodních sdělení či na předchozí naplnění předpokladů stanovených v ustanovení Šíření obchodních sdělení § 7 odst. 3 zákona a dále s ohledem na skutečnost, že z vaší strany může kdykoliv dojít k odmítnutí dalšího zasílání obchodních sdělení vaší osobě, se nejeví, že vaše zájmy či základní práva a svobody vyžadující ochranu vámi dobrovolně poskytnutých osobních údajů mají přednost před oprávněnými zájmy správce na zasílání obchodních sdělení.
Vzhledem k výše uvedenému a i vzhledem ke skutečnosti, že z vaší strany bylo možné důvodně očekávat zpracování vašich osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení, má správce za to, že právním základem zpracování vašich osobních údajů pro účely zasílání obchodních sdělení vaší osobě je tak oprávněný zájem správce.

Doba uložení osobních údajů
Osobní údaje budou správcem uloženy do odvolání vašeho souhlasu se zpracováním osobních údajů (pro tento účel zpracování) či do zrušení registrace.

Další příjemci osobních údajů
Dalšími příjemci vašich osobních údajů budou osoby zajišťující marketingové služby pro správce.
Správce nemá v úmyslu předat vaše osobní údaje do třetí země (do země mimo EU) nebo mezinárodní organizaci.

Práva subjektů údajů
Za podmínek stanovených v nařízení máte právo požadovat od správce přístup k vašim osobním údajům, právo na opravu nebo výmaz vašich osobních údajů, popřípadě omezení jejich zpracování, právo vznést námitku proti zpracování vašich osobních údajů a dále právo na přenositelnost vašich osobních údajů. Na konci této stránky naleznete ke stažení odpovídající formuláře. Po vyplnění formulář zašlete e-mailem na oou@happyfoto.cz.
Máte právo kdykoli odvolat souhlas se zpracováním vašich osobních údajů daný správci či vznést námitku proti zpracování vašich osobních údajů na základě tzv. oprávněného zájmu pro účely přímého marketingu. Pokud vznesete námitku proti zpracování vašich osobních údajů pro účely přímého marketingu, nebudou již vaše osobní údaje pro tyto účely dále zpracovávány. Tímto však není dotčena zákonnost zpracování vašich osobních údajů před takovýmto odvoláním souhlasu. Váš souhlas se zpracováním osobních údajů můžete odvolat ve svých zaregistrovaných údajích či e-mailem na oou@happyfoto.cz.
Pokud byste se domníval(a), že zpracováním vašich osobních údajů bylo porušeno či je porušováno nařízení, máte mimo jiné právo podat stížnost u dozorového úřadu.
Nemáte povinnost osobní údaje poskytnout. Poskytnutí vašich osobních údajů není zákonným či smluvním požadavkem a ani není požadavkem, který je nutný k uzavření smlouvy.
Máte kdykoliv právo vznést námitku proti zpracování vašich osobních údajů pro účely přímého marketingu. Pokud vznesete námitku proti zpracování vašich osobních údajů pro účely přímého marketingu, nebudou již vaše osobní údaje pro tyto účely dále zpracovávány.

Co by vás ještě mohlo zajímat

Cookie
Cookie jsou malé textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a vaše preference (např. přihlašovací údaje, jazyk, velikost písma a jiné nastavení zobrazení), takže tyto údaje při další návštěvě stránky nemusíte zadávat znovu. Některé naše služby používají cookie, které sice nejsou nezbytně nutné pro jejich fungování, ale podstatně usnadňují a zpříjemňují jejich prohlížení. Tyto cookie lze vymazat nebo zablokovat. Podrobné informace uvádí stránky www.allaboutcookies.org. Můžete vymazat všechny cookie, které jsou na vašem počítači. Většina prohlížečů také nabízí možnost zabránit tomu, aby byly cookie na Váš počítač ukládány.
Google Chrome: https://support.google.com/accounts/answer/61416?hl=cs/
Mozilla Firefox:https://support.mozilla.org/cs/kb/blokovani-cookies
Microsoft Internet Explorer a Microsoft Edge: https://support.microsoft.com/cs-cz/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
Apple Safari: https://support.apple.com/cs-cz/HT201265
Pokud však tuto možnost využijete, může se stát, že v důsledku toho nebudou stránky fungovat tak, jak mají a vy budete zřejmě muset manuálně upravovat některé preference při každé návštěvě stránek. Nelze vyloučit omezení některých služeb a funkcí.

YouTube
Pro integrování videí do našich webových stránek používáme YouTube. YouTube využívá cookie za účelem shromažďování informací o osobách, které spustily videa, a na tomto základě na jedné straně generuje statistiky a reporty, na druhé straně zlepšuje uživatelskou přívětivost.
Více informací o zpracování a využití dat službou YouTube a o ochraně osobních údajů najdete na https://policies.google.com/privacy?hl=cs.

Google Tag Manager
Naše webové stránky používají Google Tag Manager. Tento nástroj používáme k vkládání měřících kódů. Tag Manager je doména bez cookie a nezískává žádné osobní údaje. Tento nástroj zajistí pouze spuštění dalších měřících kódů, které eventuálně údaje shromažďují. Tag Manager nemá ale k těmto údajům přístup. Pokud dojde k deaktivaci některého z kódů v Tag Manageru, dojde k deaktivaci všech měřících značek pomocí Tag Manageru do webových stránek vložených.

Google Analytics
Naše webové stránky používají Google Analytics, službu poskytovanou společností Google, Inc. (dále jen "Google"). Služba Google Analytics používá rovněž cookie soubory. Informace vygenerované souborem cookie o užívání stránek jsou společností Google přeneseny a uloženy na servery ve Spojených státech. Na základě anonymizace IP adres aktivované na našich stránkách je vaše IP adresa společností Google napřed v Evropské unii nebo v jiném smluvním státu Dohody o Evropském hospodářském prostoru zkrácena. Google v žádném případě nespojí vaši IP adresu s jinými údaji v rámci společnosti Google. Google využívá těchto informací pro účely vyhodnocování užívání stránky a vytváření zpráv o její aktivitě, určených pro její provozovatele, a pro poskytování dalších služeb týkajících se činností na stránce a užívání internetu vůbec. Google může také poskytnout tyto informace třetím osobám, bude-li to požadováno zákonem nebo budou-li takovéto třetí osoby zpracovávat tyto informace pro Google. Google nebude spojovat vaši IP adresu s jakýmikoli jinými daty, které má k dispozici. Používáním této stránky souhlasíte se zpracováváním údajů o vás společností Google, a to způsobem a k účelu výše uvedeným. Více informací o zpracování a využití dat společností Google najdete na https://policies.google.com/privacy?hl=cs.
Zakázat sledování a zablokovat odesílání anonymních statistik pomocí nástroje Google Analytics můžete pomocí pluginu od společnosti Google. Tento plugin je potřeba stáhnout a nainstalovat do vašeho prohlížeče https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Google reCAPTCHA
Na našich webových stránkách používáme Google reCAPTCHA, službu poskytovanou společností Google, Inc. (dále jen "Google"). Službu reCaptcha využíváme pro rozlišování skutečného uživatele a automatického (robotického) chování např. při vyplňování kontaktního formuláře. Za tím účelem reCAPTCHA analyzuje chování návštěvníka webu na základě různých parametrů. Tato analýza se spustí automaticky, jakmile návštěvník vstoupí na naše webové stránky, bez předchozí informace, že takováto analýza probíhá. Údaje nashromážděné během analýzy budou předány společnosti Google. Zpracování dat je prováděno na základě čl. 6 odst. 1 písm. f) GDPR. Provozovatel webových stránek má legitimní zájem na ochraně svých webových stránek před automatizovaným procházením stránek a spamovým robotem. Další informace o službě reCAPTCHA společnosti Google a zásadách společnosti Google ohledně ochrany osobních údajů naleznete na následujících odkazech:
https://policies.google.com/privacy?hl=cs
https://www.google.com/recaptcha/intro/v3.html

Reklamní služby Google AdWords, Seznam Sklik, Facebook...
Za účelem propagace našich produktů, služeb a webových stránek používáme nejrůznější reklamní služby. Pokud se kliknutím na některou z našich reklam dostanete na naše webové stránky, uloží se do vašeho počítače soubory cookie. Při návštěvě našich stránek pak tyto systémy poznají, že jste se k nám dostali kliknutím na některou z našich reklam na jejich portálech. Informace shromážděné pomocí cookie použijí tyto systémy k vyhotovení odpovídajících statistik a reportů. Nezískáme však žádné informace, s jejichž pomocí bychom byli schopni zjistit vaši totožnost.
Používáme také technologii remarketingu/retargetingu, kdy návštěvníka našich stránek oslovujeme speciálními reklamními sděleními. Za tímto účelem se používají rovněž cookie soubory, díky nimž je tento návštěvník rozpoznán a jsou mu pak prezentována speciální reklamní sdělení („personalizovaná reklama“).